Un al.legat sobre els conflictes de la vida escolar triomfa a Cannes

Laurent Cantet reconquista la Palma d'Or per a França després de 21 anys amb 'Entre les murs'
Benicio del Toro, pel paper com a Che Guevara, i Sandra Corveloni, premis als millors actors
L'esperada foto no va ser possible. Sean Penn, president del jurat del Festival de Cannes i protagonista de Mystic river, no va concedir l'honor de la Palma d'Or a Clint Eastwood, tot i que tampoc el va deixar marxar amb les mans buides pel seu tremend al.legat contra la corrupció policial. El director de The changeling, absent a la gala, es va endur, com Catherine Deneuve, un premi especial.
Entre les murs representa, a més, una enorme alegria per a França. Feia 21 anys que no guanyava la Palma d'Or, des de l'encesa polèmica que va causar el 1987 l'acord de donar-la a Bajo el sol de satan, de Maurice Pialat.
El premi a la millor actriu va distingir l'entrega de l'eminent intèrpret brasilera Sandra Corveloni, protagonista del relat de Walter Salles i Daniela Thomas, El pase de Linha. No hi havia dubte, el reconeixement havia de ser per a una de les actrius que interpretaven una mare que lluita en solitari i contra tota adversitat pels seus fills. La millor interpretació masculina resultava predictible. Pocs actors podien rivalitzar amb Benicio del Toro. El seu paper de Che, dividit per Steven Soderbergh, en dos vessants oposats, el de la conquista de Cuba i el de l'amarga derrota a Bolívia, el posiciona a les portes de l'Oscar.