Adeu a Patrick Swayze

L'actor Patrick Swayze, protagonista de pel·lícules com Dirty Dancing (1987) o Ghost (1990), ha mort, als 57 anys, víctima d'un càncer de pàncrees després de mesos combatent la malaltia, segons ha anunciat el diari Los Angeles Times.
Famós pels "bruts" passos de ball de Dirty Dancing, Patrick Swayze va ser un dels actors de referència del Hollywood dels 80 i 90, anys en què va protagonitzar el clàssic romàntic Ghost. Considerat un dels "nois guapos" del cine durant la seva joventut, l'artista, que tenia 57 anys, va intentar que el diagnòstic de la malaltia, que es va produir el març del 2008, no li tragués les ganes de treballar. Mentre rebia tractament contra el càncer, Swayze va gravar la sèrie televisiva The Beast, el seu últim paper a la televisió, on va interpretar durant 11 episodis l'agent de l'FBI Charles Barker."Estic passant per un infern. Estic espantat, enfadat i em pregunto 'per què a mi' ", va assegurar l'actor en la seva primera entrevista televisada després de conèixer-se el seu estat.
Nascut el 18 d'agost de 1952 a Houston, Texas (EUA), el seu salt definitiu a la fama va arribar amb la pel·lícula Dirty Dancing (1987) i Ghost (1990) amb l'actriu Demi Moore, que van constituir dos dels títols més taquillers de l'època i li van valer dues nominacions als Globus d'Or.
Swayze s'havia convertit al budisme igual que altres estrelles de cine i vivia en un ranxo als afores de Los Angeles envoltat d'animals, on tenia gimnàs i un estudi de gravació on componia les seves pròpies cançons.